BuiltWorlds tarafından yayımlanan 2021 Building Tech 50 listesi; varlık yönetimi, yüksek performanslı malzemeler, HVAC ve enerji sistemleri, iç mekanlar, aydınlatma, mobilite, emlak teknolojisi, kiracı hizmetleri, akıllı binalar gibi farklı alanlarında yenilikçi çözümler sunan önde gelen şirketleri içermektedir. Sensörlerden analitik platformlara, güneş panellerine, akıllı aydınlatmaya, modüler mobilyalara ve daha fazlasına kadar bu çözümler, binaların tasarlanmasında, inşa edilmesinde, işletilmesinde ve bakımında sınırları zorlamaktadır.

VARLIK YÖNETİMİ

1Spot Tech

Gerçek zamanlı mülk onarımlarının ve varlık yönetiminin konuma, tekliflere, masraflara ve yüklenicilere göre yönetilmesine olanak tanıyan Mülk ve Tesis Yönetimi yazılımıdır.

AkitaBox

AkitaBox, yerleşik ortamlar için sezgisel ve bağlantılı çözümler sunan bulut tabanlı bir tesis yönetimi yazılımıdır. AkitaBox, verimliliği artırmaya, riski azaltmaya ve görev açısından kritik operasyonlara daha fazla içgörü sağlamaya yardımcı olan kritik tesis ve varlık verilerine anında erişim sağlar.

Enertiv

Enertiv, operasyonları dijitalleştirmek ve ticari gayrimenkul portföyleri için kritik altyapının performansına gerçek zamanlı görünürlük sağlamak için modern yazılım araçlarını bir araya getiren bağlantılı bir SaaS platformudur. Enertiv ile, tesis sahipleri ve operatörler; bakım, enerji verimliliği, sermaye planlaması, kiracı faturalandırması, iç mekan ortamı ve daha fazlası konusunda şeffaflık kazanırken, sahadaki ekiplerin binaları en yüksek performansta çalıştırmasını sağlayabilir.

Helix

Lazer tarama, fotogrametri, bilgisayarla görme ve yapay zeka kullanan dijital ikizlerin kolaylaştırıcısıdır.

Homebase

Homebase, çok aileli birimlerin sakinleri, yöneticileri ve sahipleri için oluşturulmuş uygulamalar sunar. IoT entegrasyonu, WIFI ve IoT ağları, Akıllı Kilitler / Bina Erişimi, Akıllı İklim, Akıllı Aydınlatma, Enerji Yönetimi, Ses Kontrolü, Akıllı Ev Aletleri ve Paket Teslimatı aracılığıyla bina yönetimini ve katılımını otomatik hale getirir.

Igor

Igor, ticari binalara, Ethernet üzerinden Güç (PoE) teknolojisini kullanan açık ve standartlara dayalı platform Nexos ile sorunsuz iletişim için tüm IoT sistemlerini bir araya getirme yeteneği sağlar. Igor’un platformu, her boyutta ve kullanımdaki alanlarda bina sistemleri üzerinde akıllı kontrol sağlar.

Willow

Willow, dijital ikiz teknolojilerle yerleşik dünyanın dijital dönüşümünü sağlar.

ENERJİ SİSTEMLERİ ve HVAC

Energy Vault

Energy Vault, İsviçre merkezli, küresel bir teknoloji şirketi ve arazi topografyasına veya yer altı jeolojisine bağlı olmayan dünyanın ilk ekonomik, kamu hizmeti ölçekli yerçekimine dayalı enerji depolama sisteminin (GESS) yaratıcısıdır.

Gridium

Binalarda verimliliği artırarak, iyileştirmeleri finanse ederek ve operasyonları düzene sokarak enerji geçişini yönlendirmek için Gridium kullanılmaktadır. Şirket Amerika Birleşik Devletleri genelinde yaklaşık 300 milyon metrekarelik binaya doğrudan hizmet vermektedir. Gridium ile bu binalar elektrik, gaz ve su hizmet faturalarında milyonlarca dolar tasarruf ediyor ve karbon emisyonlarını azaltıyor.

GridPoint

GridPoint, işletmelerin ve kamu hizmetlerinin enerji kullanma şeklini değiştiren akıllı bir bina teknolojisi yenilikçisidir. GridPoint, dünyanın sürdürülebilir bir enerji geleceğine geçişini hızlandırmayı hedefliyor.

Hatch Data

Hatch Data platformu, emtia sayaçlarından, sayaçlardan, bina otomasyon sistemlerinden, iş emri platformlarından, pazar verilerinden, hava durumu hizmetlerinden ve diğer üçüncü taraf sistemlerinden veri toplar, düzenler ve analiz eder. ve yanıt planlaması. Yazılım, operatörlere göreceli performansı değerlendirmek için yukarıdan aşağıya bir dizi gösterge ve kıyaslama ve düşük ve maliyetsiz önlemler dahil olmak üzere operasyonel değişiklikler yoluyla performansı artırmak için aşağıdan yukarıya ayrıntılı öneriler sağlar.

Radiator Labs

Radiator Labs sistemi, mevcut radyatörleri oda oda sıcaklık kontrollü akıllı ve enerji verimli ısıtma sistemlerine dönüştürerek yakıt maliyetlerinde %35’e varan tasarruf sağlamaktadır.

YÜKSEK PERFORMANSLI MALZEMELER

BamCore

BamCore, konut ve ticari yapı inşa etmek için daha güçlü, daha hızlı, daha yeşil bir yöntem sunmaktadır. Alçak yapılı çevreyi yeniden tanımlayan özelleştirilmiş, kod uyumlu bir duvar sistemi sağlamak için doğanın en güçlü ve en hızlı büyüyen yapısal lifini (ahşap bambuyu) kullanılmaktadır.

Carbicrete

Carbicrete, beton üreticilerine çimento kullanmayan, yapım maliyeti daha düşük ve karbon ayak izini azaltan yüksek kaliteli beton üretmek için süreç, malzeme ve destek sunar.

Concrete Sensors

Beton sensörleri beton dayanımının, sıcaklığının ve bağıl nemin izlenmesine izin verir.

Next Energy Technologies

NEXT Energy, UV ve IR ışığını elektriğe dönüştüren cam üzerine basılmış şeffaf fotovoltaik kaplamalar içeren pencereler geliştirmiştir. Mevcut ürünleri, pencerelere sorunsuz entegrasyon sağlamayı ve geleneksel güneş enerjisinin kapsülleme maliyetlerini ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır.

Room

ROOM’un ilk ürünü olan ses geçirmez telefon kabini %60 oranında geri dönüştürülmüş plastik şişelerle tasarlandı ve dünya çapındaki açık ofis planları için akıllı, uygun fiyatlı bir çözüm sunuyor.

View Inc.

View Dynamic Glass, doğal ışığı en üst düzeye çıkarmak, ısıyı ve parlamayı azaltmak ve engelsiz görünümler sağlamak için otomatik olarak renk veren akıllı, elektrokromik pencereler sunar.

İÇ MEKANLAR

at HUM

Emlak geliştiricileri ve kiralama yöneticileri için yapay zeka uygulamasıdır.

Falkbuilt

Falkbuilt, iç yapıyı dijitalleştiriyor. Dijital Bileşen İnşaatı, denenmiş ve gerçek inşaat bileşenlerini ve yöntemlerini yeni nesil teknolojiyle birleştiren yeni bir süreçtir. Falkbuilt daha az malzeme kullanır, programı hızlandırır ve şantiyedeki israfı ortadan kaldırır. Bileşenler dijitalleştirildiği için sonunda çöp yığını kalmaz ve çöp sahasında çöp kutusu veya boşaltma ücreti gerekmez.

Ossia

Ossia’nın amiral gemisi teknolojisi, kablosuz, şarj pedleri veya görüş hattı olmadan güç sağlamak için tasarlanmış patentli, ödüllü bir teknoloji olan Cota Real Wireless Power’dır. Cota teknolojisi, birçok cihaza aynı anda, hareket halinde, önemli bir mesafede, güvenli ve verimli bir şekilde anlamlı bir güç sağlayabilir.

PlanIT Impact

PlanIT Impact, Mimarlık, Mühendislik ve İnşaat Endüstrisi için sürdürülebilir web tabanlı tasarım uygulamasıdır. Uygulama, erken tasarım aşamalarında ve yapım öncesinde yüksek performanslı bina ve peyzaj stratejileriyle ilişkili maliyetleri ve yatırım getirisini tanıtır; enerji, su, yağmur suyu ve ulaşım verimlilikleri hakkında öneriler sağlamak için saniyeler içinde yüzlerce senaryo çalıştıran bir toplu yineleme keşif aracından yararlanır.

Source

Tamamı yerel temsilciler tarafından karşılanan 400’den fazla markadan numune sipariş edilmesini sağlar. Kaynak uzmanları, niş ürünleri bulmanıza yardımcı olacaktır. Fiziksel kütüphanelerden iç ve dış kaplama malzemeleri keşfedilebilmektedir.

AYDINLATMA

LIFX

LIFX, evinizi nasıl aydınlatacağınız konusunda size basitlik ve gelişmişlik getirmenin yeni yollarını geliştirmektedir. LIFX serisinde 80’den fazla ülkede bulunan tavan lambaları, ampuller ve özellikli ışıklar bulunmaktadır.

LumiFi

LumiFi, yeni ortaya çıkan WiFi LED Ampul teknolojisinin kullanımını, ödüllü üst düzey konukseverlik ve ultra lüks konut aydınlatma tasarımcılarının yaratıcı uzmanlığıyla birleştiren akıllı bir ev aydınlatma ve yaşam tarzı uygulamasıdır.

Nanoleaf

Nanoleaf, LED ve aydınlatma teknolojilerine güçlü bir şekilde odaklanan yenilikçi akıllı ev çözümleri sunan bir teknoloji ve IoT şirketidir.

Signify

Signify, profesyonel ve tüketici pazarlarına hizmet vererek kentsel alanları, toplulukları, iş yerlerini, stadyumları, binaları, alışveriş merkezlerini ve evleri dönüştürür. Ürünleri, sistemleri ve hizmetleri, müşterilerin enerji kullanımını en üst düzeye çıkarmalarına, verimliliği artırmalarına ve yeni deneyimler ve hizmetler sunmalarına yardımcı olur.

WiZconnected

WiZ Connected, son derece yetenekli yazılım geliştiricileri, aygıt yazılımı ve arka uç (back-end) mühendislerinden oluşan uluslararası bir ekibe sahip, Hong Kong merkezli bir IoT teknoloji şirketidir. Dünya çapında 50’den fazla aydınlatma tedarikçisi ile çalışmaktadır. Bu ortaklarla WiZ ekibi, hem son kullanıcılara hem de kuruluşlara fayda sağlayan bağlantılı bir ışık ekosistemi oluşturur.

MOBİLİTE

B-LINE

B-Line, kullanıcıların yolculuk süresi, mesafesi, amacı ve modu hakkında gerçek zamanlı ulaşım raporlaması oluşturan mobil cihazlar aracılığıyla kullanıcıların hareketlilik modellerini pasif olarak toplar.

ChargePoint

ChargePoint, merkezi Campbell, California’da bulunan bir elektrikli araç altyapı şirketidir. ChargePoint, 14 ülkede faaliyet gösteren bağımsız olarak sahip olunan EV şarj istasyonlarının en büyük çevrimiçi ağını işletiyor ve teknolojiyi içinde kullanıyor.

KONE

KONE, asansör ve yürüyen merdiven endüstrisinde küresel bir liderdir. KONE insanların yolculuklarını daha yüksek, daha akıllı binalarda güvenli, rahat ve güvenilir hale getirir.

Parkaze

Parkaze, insanların özel mülkiyete ait park alanlarına ev sahipliği yapıp kiralayabilecekleri çevrimiçi bir topluluktur.

Smart Parking

Smart Parking Limited, park sektöründe öncü bir teknoloji yenilikçisi ve hizmet şirketidir.

GAYRİMENKUL TEKNOLOJİLERİ

Coeo Space

Coeo, arzu ettikleri kolaylıkları seçtikleri alanlardaki mevcut alanlarla eşleştirerek insanları ve ekipleri alanla birleştirmek için özel bir maç puanlama algoritması kullanır.

PadSplit

Bir PadSplit, ortak bir mutfak ve banyo ile ayrı mobilyalı yatak odalarına bölünmüş bir ev veya dairedir. Haftalık üyelik aidatlarına bazı hizmetler, çamaşırhane ve kablosuz internet dahildir.

SimpleNexus

SimpleNexus, mobil cihazlar aracılığıyla kredi vermeyi sağlar.

View The Space

VTS, ticari gayrimenkulün kiralama ve varlık yönetimi platformudur ve anlaşmaları gerçekleştirmek için ev sahiplerini, komisyoncuları ve kiracıları bir araya getirir.

Welcome Homes

Welcome Homes, yeni evler satın almayı ve tasarlamayı basit ve daha uygun maliyetli hale getiren devrim niteliğinde bir ev inşa platformudur.

KİRACI HİZMETLERİ

Join Digital

Join, günümüzün ticari binalarının, esnek ofislerinin ve dijital çalışma alanlarının ihtiyaçları için tasarlanmış, özelleştirilebilir bir dijital hizmetler çözümüdür. Join, yüksek performanslı internetten güvenli ve ölçeklenebilir dijital ve bulut hizmetlerine kadar güvenli, hepsi bir arada teknoloji altyapısı ve modern dijital deneyim sunar.

Latch

Latch, çok aileli bina için eksiksiz bir bina erişim sistemidir. Konut sakinlerine ve mülk yöneticilerine kolaylık, esneklik ve güvenlik sağlar.

Mobile Doorman

Mobile Doorman, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki çok aileli topluluklar için sektör lideri özel markalı apartman uygulaması üreticisidir.

SMS Assist

SMS Assist, çok bölgeli mülk yönetiminde devrim yaratıyor. Tüm bakım ihtiyaçları için bir teknoloji platformu çözümü sunarlar.

Soloinsight

Soloinsight’ın CloudGate platformu, hem fiziksel hem de mantıksal kimliklerin yanı sıra çalışanların, ziyaretçilerin, yüklenicilerin, satıcıların ve sürücülerin kimlik bilgilerini birbirine bağlamak ve yönetmek için tasarlanmıştır. CloudGate, küresel kimlikleri birleştirerek merkezi bir Fiziksel ve Kimlik Erişim Yönetimi (PIAM) platformu sağlar.

MODÜLER SİSTEMLER

Boxabl

Boxabl, bir fabrikada standartlaştırılmış oda modüllerinin seri üretimine izin veren yapı sistemidir. Bu oda modülleri, herhangi bir özel evin çoğunu oluşturmak için istiflenir ve bağlanır.

eVolveMEP

eVolve, işletmenize prefabrik çıktılar oluşturma sürecini önemli ölçüde hızlandırmak için prefabrikasyon iş akışında devrim yarattı. AutoCAD’den Revit’e sorunsuz bir geçiş sunar ve üretkenliği artırırken genel giderleri azaltır.

Kreo

Kreo, modüler yapı pazarı için bir SaaS çözümüdür. İşletmelerin fizibilite aşamasında en uygun tasarım-maliyet dengesini bulmalarına olanak tanır.

FullStack Modular LLC

FullStack Modular, yeni çok aileli binalar, oteller ve yatakhanelerin geliştiricileri için anahtar teslimi modüler çözümler sağlar.

Good2Go

Good2Go erişim ve kuyruk yönetimi, teknolojiyi günlük durumlara bağlamak için IoT kullanır, bu da tüketici rahatlığını ve perakende müşteri hizmetlerini artırır. Kısaca Good2Go, insanların gitmek istediği yerlere erişim sağlar. Good2Go talep üzerine tuvalet uygulaması, en yakın tesisin yerini bulmadan kapının kilidini açıp açmaya kadar her şeyi halleder. Tamamen yükseltilmiş bir deneyim için temassız erişimi ve modern, su tasarrufu sağlayan armatürleri hizmete sunar. Good2Go tuvaletleri ADA uyumludur, tüm cinsiyetlere uygundur ve bebek alt değiştirme istasyonları içerir.

Modulous

Modulous Fastrack çözümü, yüksek kaliteli, uygun fiyatlı, sürdürülebilir ve akıllı evlerin hızlı tasarımını, montajını ve teslimatını sağlayan dijital olarak entegre bir süreçtir.

Offsight

Modüler ve saha dışı inşaat endüstrisi için fabrikada hazır proje yönetim yazılımıdır. Offsight, özel ve proje bazlı üretimin teslimat, kalite, izlenebilirlik ve iletişim sorunlarını çözer.

Loading

BetonveCimento.com için Patreon üzerinden destekte bulunmak ister misiniz?
Become a patron at Patreon!

By Yasin Engin

İnş.Yük.Müh. olan Yasin Engin, lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamlamıştır. 16 yıldır beton ve çimento sektöründe çalışmaktadır. Web sitesindeki tüm yayınlar Yasin Engin tarafından paylaşım amacıyla hazırlanmıştır. Yayınlar kaynak gösterilerek kullanılabilmektedir. (yasin.engin@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi Çekebilir
Nanoteknoloji, maddenin yaklaşık 1 nm ile 100 nm arasındaki boyutlarda…
Cresta Posts Box by CP